Clàusula sòl: participa amb els teus dubtes al final

Clàusula sòl, i ara què?

Amb aquesta entrada de bloc pretenc contestar a totes aquelles persones que us estareu preguntant coses com aquesta:

⇒ He de fer alguna cosa per recuperar els diners i anul·lar el terra? O espero a que ho faci el Banc? ⇐

Us respondré d’una manera clara les vostres preguntes i vull que sapigueu que ho faré des de l’experiència d’algú que ha presentat més d’un centenar de demandes davant bancs sobre clàusula terra.

L’opció correcta és actuar i presentar una demanda judicial

La justícia europea, aquest Nadal, ens ha portat un regal i ha donat la raó a les famílies amb hipoteca i clàusula sòl. Tot i que aquesta sentència és tremendament important, el dolent és que és una sentència d’un cas concret, afecta només a una família i no a totes les hipoteques. Per això els bancs no tornaran ni bojos tots els diners a tothom, només retornaran diners a qui demandi.

El millor de la sentència donada a conèixer el 21 de desembre de 2016, és que ha de servir de model per als jutges i per a qui també presenti una reclamació amb advocat.

Quants diners recuperaràs reclamant?

Una reclamació de clàusula sòl és una magnífica inversió per a una família. Significa normalment aconseguir 8.000 euros per a una hipoteca d’uns 100.000 euros o uns 16.000 euros per a una que estigui al voltant dels 200.000 euros. A més, la quota quedarà rebaixada entre 150 i 300 euros al mes, depenent de la hipoteca. I no oblideu que en el futur l’estalvi acumulat serà d’altres milers d’euros.

Per què els bancs no tornaran tot en diners?

Perquè la sentència del tribunal europeu no elimina de cop les clàusules sòl. I perquè els bancs saben que de 3.000.000 d’hipoteques amb terra, només es presentarà demanda un 5%, que per a un banc és com una picada de mosquit. Per això crec que els bancs resistiran i guanyaran molts més diners si aguanten el tipus i segueixen cobrant dels milions d’hipoteques amb clàusula terra.

Conclusió: No presentar demanda és l’opció incorrecta. És fer el que el banc vol.

Per què no presenta demanda tothom?

La gent potser no sap que es guanyen gairebé totes les demandes, fins i tot abans d’aquesta sentència europea, per no dir totes les demandes. Sense anar més lluny, al nostre despatx no s’ha perdut cap demanda de clàusula sòl. La meva experiència em diu que les persones no presenten demanda perquè tenen pors i creences irreals.

El primer temor és els diners que costa anar a advocat. És una por irreal, perquè el cost inicial pot ser mínim, o cap si es guanya en costes al Banc. És qüestió de preguntar a l’advocat.

També no es va a l’advocat perquè fa por perdre contra el banc. Doncs cal perdre aquesta por perquè són els bancs els que perden gairebé tots els plets. Els jutges donen la raó al client, no al banc.

La ultima errònia creença: pensar que ja ho arreglarà el govern, sobre això opino que el govern farà només postureo, parlar i recomanar que es tornin els diners, però no té força per obligar a tornar els diners de 3.000.000 d’hipoteques.

Consell final si vols recuperar els diners del banc

Que ningú esperi assegut el fet que el banc com el Banc Sabadell o el Popular li ingressi en el seu compte bancari els diners que li ha cobrat de més per la clàusula sòl. No ho faran.

Els bancs saben que la immensa majoria de la gent, desenes de milers de persones, no faran res per aquestes pors i creences encara que uns quants demandin i guanyin judicis, els sortirà molt més a compte als Bancs quedar-se amb els diners de la majoria d’aquests milers de clients que no faran res.

I TU, QUÈ OPINES? Ens interessa saber els teus dubtes, opinions i preguntes.

4 Respostes
 1. Cristina
  Cristina says:

  Bona tarda,
  M’agradaria saber quant pot durar un procediment des de que es reclama fins que el banc torna els diners de les clàusules sòl.

  Moltes gràcies
  Cris

  Respon
  • Lluis Ferrer de Nin
   Lluis Ferrer de Nin says:

   Bona tarda Alexis, si vas signar el pacte rebaixant la clàusula o eliminant-la i al pacte també et fan renunciar a reclamar, la meva opinió es que pots presentar reclamació igualment. Hi ha sentencies sobre aquesta qüestió i declaren la invalidesa d’aquests contractes de renúncia. L’argument es que el Banc i tu signeu un contracte sobre una clàusula que ja era nul·la així que el nou pacte també és nul i contrari a la Llei de Consumidors.

   Es qüestió de valorar els riscos perquè també és cert que no tots els Jutges avui dia et dirien el mateix, almenys fins que no hi hagi una jurisprudència clara de moment però hi ha sentencies a favor teu.

   Merci per llegir el blog.

   Respon
 2. Lluis Ferrer de Nin
  Lluis Ferrer de Nin says:

  El procediment pot durar ben be uns 7 mesos de mitja, depenent de cada Jutjat pot trigar mes o inclús menys. Per altra banda també és bastant frequent que els Bancs afectats per la clausula sol pactin, com el Banc Sabadell, en aquests casos, ho podem tenir acabat tot en 4 mesos.

  Gràcies per participar en aquest Blog.

  Respon

Deixa una resposta

Et vols unir a la conversa?
Fes la teva aportació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *